De Buorren 6
9289 HG Drogeham

Elektra

Als het gaat om comfortabel wonen, denk je eerder aan een mooie bank dan aan de elektrische installatie. Terwijl een goede installatie het meeste gemak in huis biedt. Bakker Installatie kan uw installatie naar wens aanleggen en eventueel uitbreiden.

Eigenlijk onvoorstelbaar, hoezeer wij tegenwoordig zijn aangewezen op elektriciteit. In nog veel woningen zitten een minimaal aantal stopcontacten. Je bent bijna verplicht meubels en aparatuur zo te plaatsen dat er een stopcontact in de buurt zit. Terwijl je de kast en de bank ook weleens tegen een ander muur wil plaatsen om een andere indeling te krijgen.

De meeste meterkasten zijn minimaal uitgevoerd, terwijl er steeds meer vraag is naar elektrische installaties die zijn ingesteld op het comfort van bijvoorbeeld een keramische/ inductie kookplaat, vaatwasser, droger, combimagnetron, sauna en quooker (een kokend water kraan). Het toevoegen van nieuwe apparatuur levert regelmatig problemen op: groepen raken overbelast en er zijn onvoldoende stopcontacten aanwezig. Vaak staan teveel apparaten op één groep, waardoor bijvoorbeeld de wasmachine en droger niet tegelijkertijd kunnen draaien.

Vandaar dus dat het zinvol is bij het bouwen of verbouwen van een woning de veiligheid, het bedieningsgemak en de flexibiliteit van je woning door middel van de elektrische installatie te verhogen.

Bij projectbouw is de elektrische installatie (volgens de NEN1010-norm) vaak doorsnee en voldoet zelden aan de verwachtingen van de bewoners. Je kunt veel toekomstige kosten kunt besparen door te kiezen voor een uitgebreidere elektrische installatie die ook ruimte biedt om later componenten toe te voegen.

Een uitgebreidere installatie biedt mogelijkheden voor meer aansluit-, licht- en schakelpunten, waardoor het wooncomfort, de veiligheid en het economisch gebruik van energie aanzienlijk zal worden verhoogd. Als je moeite hebt met het visualiseren van de toekomstige wensen, denk bij nieuwbouw dan in ieder geval aan loze leidingen, zodat latere uitbreidingen minder hak- en breekwerk opleveren en je je huis niet hoeft vol te leggen met onveilige, lelijke verlengsnoeren.